26. ledna 2010

Rizoto z rucolou

240 g rýže Arborio,350 ml silného kuřecího vývaru,200 ml bílého vína,1 malá cibule,svazek rucoly,50 ml olivového oleje ,50 g másla (20 g na zjemnění rýže, 30 g na orestování rucoly),snítka tymiánu nebo špetka sušeného,sůl,bílý pepř

Jemně nakrájenou cibuli orestujeme na oleji, přidáme rýži, opražíme, zastříkneme vínem, přivedeme k varu a pak postupně, po malých dávkách, přidáváme víno a kuřecí vývar. Rýži za průběžného promíchání vaříme na mírném ohni, dokud není al dente (tzv. na skus), cca 15 minut (podle druhu rýže). Jakmile je rizoto hotové, ochutíme jej solí,pepřem a tymiánem, zjemníme máslem.Na másle orestujeme rucolu a smícháme s hotovým rizotem.

Žádné komentáře:

Okomentovat