26. ledna 2010

Hovězí marinovaná roštěná po brazilsku s fazolkami

roštěná: 800 g kvalitního hovězího v celku nejlépe nízký roštěnec,4 limetky,100 g hrubozrnné soli, 0,3 l světlého piva, svazek koriandru a tymiánu,100 ml olivového oleje,pepř

fazolky: 400 g čerstvých nebo mražených celých fazolových lusků,8 plátků anglické slaniny,olivový olej,pepř,sůl

Očištěné maso přes noc marinujeme ve směsi hrubozrnné soli, piva, limetové kůry a šťávy, pepře a sekaných bylinek.Poté ho prudce opečeme ze všech stran na oleji, přendáme na rošt a pečeme při 160 stupních asi 30 - 40 minut (podle typu trouby).Hotové krájíme na tenké plátky.

Fazolky očistíme od stopiček a prudce je spaříme v hodně osolené vodě, přendáme do ledové vody a poté necháme krátce okapat. Díky této úpravě nám fazolky zůstanou krásně zelené a křehké.Do slaniny balíme otýpky fazolek, lehce okořeníme čerstvým pepřem, přendáme na plech, pokapeme olejem, vložíme do rozpálené trouby a pečeme při 250°C 10 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat