26. ledna 2010

Španělské ptáčky

800 g hovězí roštěné (vysoký roštěnec),4 lžičky plnotučné hořčice,50 g špeku,2 nožičky párku v jedlém střívku,2 vejce,1 velká sterilovaná okurka,1 velká cibule,100 ml oleje,instantní jíška na zahuštění šťávy

Maso nakrájíme přes vlákno na plátky, naklepeme je do šíře, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Okurky, vejce,párky, špek a cibuli pokrájíme na stejné čtvrtinové dílky a klademe na jednotlivé plátky masa. Dobře zavineme,popřípadě spíchneme párátkem. Na povrchu můžeme též osolit a opepřit.Do pekáčku vložíme cibuli,zalijeme olejem, navrch naskládáme natěsno ptáčky a dáme zapéct do maximálně rozehřáté trouby na 10 minut, pak zmírníme a dopékáme při 150°C cca 45 minut, až je maso měkké. Během pečení poléváme vypečenou šťávou nebo podle potřeby podléváme horkou vodou.Když jsou ptáčky pečené, vyjmeme je z výpeku, který přivedeme k varu, vyrestujeme do zlatohněda, zalijeme trochou vody a zahustíme instantní jíškou, dochutíme solí, pepřem a lžičkou hořčice.Ptáčky vložíme zpět do šťávy a prohřejeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat