26. ledna 2010

Chilli con carne

chilli con carne: 40 ml olivového oleje,450 g hrubě umletého hovězího zadního,1 ks středně velké cibule,5 stroužků česneku,450 g drcených rajčat,450 g konzervovaných červených fazolí,třtinový cukr,kmín,chilli,pepř,sůl

rýže : 240 g rýže parboiled,30 ml olivového oleje,360 ml vody,sůl,,1 limetka,1 svazek koriandru,1 avokádo


Cibuli nakrájíme najemno a prudce zpěníme na oleji společně s jemně posekaným česnekem a kmínem, přidáme maso a společně prudce orestujeme.Směs doplníme rajčaty i se šťávou, dochutíme cukrem, solí a chilli, 10 minut podusíme a přimícháme scezené fazole.
Propláchnutou rýži orestujeme na oleji, zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Hrnec s rýží vložíme do trouby a pečeme pod pokličkou asi 20 minut při 180°C.Po vyjmutí z trouby necháme rýži „vydechnout“, zakápneme limetkovou šťávou a přidáme nasekaný koriandr, lehce promícháme.Porci masové směsi s rýží ozdobíme proužky avokáda.


 
   

Žádné komentáře:

Okomentovat