vývar: 1 rybí hlava a ostatní zbylé části ryby, 1 mrkev,1 petržel,¼ celeru nebo jedna část z řapíkatého celeru,1 cibule,8 kuliček černého celého pepře,4 kuličky nového koření,3 bobkové listy,1,2 l vody,sůl
zavářka : 200 g mražené nebo sterilované kukuřice,50 g másla,100 ml smetany,100 ml bílého vína,světlá jíška instantní,1 hrst jemně sekané petrželové natě,bílý pepř,muškátový oříšek
Rybí části omyjeme a společně s omytou, velmi nahrubo nakrájenou zeleninou vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a s kořením zvolna vaříme. Během varu sbíráme na povrchu vzniklou pěnu.Po 45 60 minutách scedíme přes jemné síto.Kukuřici osmahneme na másle a zalijeme scezeným vývarem, přivedeme k varu, přidáme zeleninu z vývaru pokrájenou na menší kousky, obrané maso z ryby, zjemníme smetanou, bílým vínem, dochutíme solí, bílým pepřem, muškátovým oříškem a zahustíme instantní jíškou
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
26. ledna 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat