26. ledna 2010

Rybí krém s kukuřicí

vývar: 1 rybí hlava a ostatní zbylé části ryby, 1 mrkev,1 petržel,¼ celeru nebo jedna část z řapíkatého celeru,1 cibule,8 kuliček černého celého pepře,4 kuličky nového koření,3 bobkové listy,1,2 l vody,sůl
zavářka : 200 g mražené nebo sterilované kukuřice,50 g másla,100 ml smetany,100 ml bílého vína,světlá jíška instantní,1 hrst jemně sekané petrželové natě,bílý pepř,muškátový oříšek

Rybí části omyjeme a společně s omytou, velmi nahrubo nakrájenou zeleninou vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a s kořením zvolna vaříme. Během varu sbíráme na povrchu vzniklou pěnu.Po 45 60 minutách scedíme přes jemné síto.Kukuřici osmahneme na másle a zalijeme scezeným vývarem, přivedeme k varu, přidáme zeleninu z vývaru pokrájenou na menší kousky, obrané maso z ryby, zjemníme smetanou, bílým vínem, dochutíme solí, bílým pepřem, muškátovým oříškem a zahustíme instantní jíškou

Žádné komentáře:

Okomentovat