27. ledna 2010

Lotyšský fazolový šalát

500 g brambor, 500 g varenych bilych fazoli, sul, olej, ocet, pepr, cibule, okurky 

Fazole prebereme, proplachneme a namocime nejmene na 4 hodiny. Na 500 g uvarenych fazoli pocitame asi polovinu suchych fazoli. Uvarene fazole scedime.Mezitim si uvarime brambory ve slupce, ktere oloupeme a nakrajime do misy na tenke platky. Pridame fazole nasekane sterilovane okurky a nalev, ktery pripravime takto: Oloupanou a nasekanou cibuli zalijeme velmi malym mnozstvim vody, pridame sul, olej, pepr, ocet, pripadne spetku cukru. Cibuli kratce povarime a vlijeme do pripravenych brambor s fazolemi. Opatrne promichame a podavame jako samostatny pokrm nebo jako prilohu ke smazenym rizkum ci smazenym rybam.

Žádné komentáře:

Okomentovat