27. ledna 2010

Fazole s rýži v rajčatové omáčce

200 g fazoli, bobkovy list, tymian, 150 g ryze, 1 lzica oleje, 50 g slaniny, 1 cibule, 4 strouzky cesneku, 3 lzice rajcatoveho protlaku, 1 maly drubezi lancmit, petrzelka, syr na strouhani, sul
 
Predem namocene fazole uvarime s korenim a ocedime. Na oleji osmahneme sparenou ryzi, zalijeme vodou se soli a udusime domekka. Slaninu nakrajime na kosticky a castecne rozskvarime. Zpenime nadrobno nakrajenou cibulku a cesnek se soli, pridame rajcatovy protlak, zalijeme vrouci vodou a kratce povarime. Fazole promichame s ryzi a lancmitem nakrajanym na kosticky, zalijeme omackou a spolecne prohrejeme. Pred podavanim vmichame nadrobno nakrajenou petrzelku. Pokrm posypeme nastrouhanym tvrdym syrem a doplnime zeleninovym salatem.


Žádné komentáře:

Okomentovat