27. ledna 2010

Lisovaná fazolová polévka s uzeným masem a zeleninou

200 g barevnych fazoli, 100 g uzeneho masa, lzice oleje nebo sadla, 2 cibule, cesnek, mrkev, kousek celeru, zelena paprika, lzice rajcatoveho protlaku, 1 bobkovy list, koreni chilli, paliva mleta paprika, 1 lzice hladke mouky, 15 g masla

Prebrane, proplachnute a den predem ve studene vode namocene fazole uvarime temer domekka spolecne s uzenym masem. Na oleji zpenime drobne nakrajenou cibuli, pridame prolisovany cesnek, na kousky nakrajenou mrkev, celer a papriku a dusime asi 15 minut, pak je pridame k fazolim spolecne s korenim arajcatovym protlakem a uvarime domekka. Polevku umixujeme nebo prolisujeme, zahustime svetlou maslovou jisku, osolime a jeste kratce povarime.


Žádné komentáře:

Okomentovat