200 g bilych fazoli, slanina, 30 g hladke mouky, 4 lzice rajcatoveho protlaku, sul, pepr, kelimek bileho jogurtu nebo zakysane smetany, petrzelka, cesnek
Predem namocene fazole uvarime domekka. Slaninu nakrajime na kosticky, rozskvarime, zaprasime moukou, zasmazime, zalijeme vyvarem z fazoli a dobre povarime. Pridame fazole, protlak, sul a pepr. Kratce povarime a nakonec do polevky pridame rozslehany jogurt nebo smetanu. Dale uz nevarime. Podle chuti polevku okorenime prolisovanym cesnekem se soli a petrzelkou. Do hotove polevky muzeme pridat na tuku osmahnuty parek nebo varene brambory.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
27. ledna 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat