27. ledna 2010

Mrkev s fazolemi a uzeným kolínkem

500 g mrkve, 250 g bilych fazoli, 1 uzene koleno, sul, 4 strouzky cesnaku, pepr, 80 g masla, 20 g hladke mouky, 1 cibule 

Predem namocene fazole uvarime domekka spolu s uzenym kolenem. Na polovine masla zpenime nadrobno nakrajenou cibuli, pridame ocistenou, na kolecka nakrajenou mrkev, podle potreby podlijeme, osolime a udusime domekka. Ze zbyleho masla a moukyi pripravime svetlou jisku, zalijeme ji trochou prochladlym vyvarem z fazoli, rozslehame a zavarime do mrkve. Dobre povarime. Mekkou mrkev promichame s fazolemi a s masem nakrajenym na male kousky. Ochutime peprem a prolisovanym cesnekem se soli. Jeste kratce podusime a podavame se slanymi rohliky.


Žádné komentáře:

Okomentovat