26. ledna 2010

Pestrý salát s čočkou a bramborami

salát: 200 g rukoly,200 g směsi listových salátů (lollo rosso, lollo biondo, ledový salát),200 g jarních brambor,200 g slaniny nakrájené na plátky,100 g másla,150 g oranžové čočky,2 bobkové lístky,2 jablka,sůl
zálivka: 120 ml panenského olivového oleje,2 hrsti směsi čerstvých bylinek (pažitka, tymián, rozmarýn, mladá cibulka),2 citróny,sůl,pepř

Brambory uvaříme ve slupce a nakrájíme plátky.Oranžovou čočku vaříme cca 10 minut s bobkovými lístky v mírně osolené vodě, scedíme a necháme prochladnout.Plátky slaniny pokrájíme a společně s brambory opečeme na másle do křupava. Z olivového oleje, citrónové šťávy, jemně pokrájených bylinek, soli a pepře vymícháme zálivku, přidáme do ní na kostičky nakrájená jablka a vařenou čočku.Saláty omyjeme a natrháme, rozložíme na talíř, obložíme opečenými brambory se slaninou a přelijeme zálivkou s jablky a čočkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat