28. září 2010

Jarní kuřecí steaky

0,75 kg kuřecí steaky, větší cibule (vhodná je i červená), sůl a pepř dle chuti, 3 lžičky mleté sladké červené papriky, půl kávové lžičky kmínu, olej, česnek, sojová omáčka, 2 lžíce pikantního kečupu

Kuřecí steaky nakrájíme na nudličky. Na pánev dáme 4 lžíce oleje, přidáme nakrájenou cibuli a 5 stroužků utřeného či drobně nakrájeného česneku, necháme zpěnit, přidáme mletou papriku, kmín, vložíme kuřecí maso, osolíme, zakapeme 1 lžící sojové omáčky. Když je maso měkké, zahustíme pokrm 1-2 lžícemi pikantního kečupu. Vhodná příloha hranolky, restované brambory, může však být i rýže, těstoviny, ale i houskový knedlík. Kdo má rád ostřejší, může přidat i drcenou feferonku.

Žádné komentáře:

Okomentovat