29. září 2010

Zeleninový dort se želatinou

4 natvrdo uvařená vejce, 200 g měkkého salámu, 2  majonézy (tatarky), moravanka (  sterilovaná zelenina), trošku soli, kostka masoxu, želatina na vaječnou tlačenku

Vejce a salám nakrajíme do větší mísy na nudličky,nebo drobné kostičky. Vodu z Moravanky scedíme do hrnce,zeleninu vysypeme do mísy k salámu a vejcím. Do scezeného nálevu přidáme masox a dolejeme potřebným množstvím vody,které je uvedeno v popisu na sáčku od želatiny,rozmícháme a pokračujeme dle tohoto návodu při výrobě želatiny. Poté vše nalejeme na směs do mísy a promícháme. Dortovou formu (poloviční bábovka s volným kulatým středem) vypláchneme studenou vodou,aby se dort lépe vyklopil,nalijeme do ní směs z mísy a necháme v lednici ztuhnout,asi tak 2 hodiny.

Žádné komentáře:

Okomentovat