1. října 2010

Kuře s chřestem

8 kuřecích prsíček, 100 ml smetany ke šlehání, 1 ml citrónové šťávy, 100 g čerstvého nebo mraženého chřestu, 50 g másla, tymián, rozmarýn, estragon, bazalka, 2 konzervy rajčat i s tekutinou, 100 ml bílého vína, 200 g anglické slaniny, sůl, pepř, 2 lžíce octa z bílého nebo červeného vína

Z poloviny prsíček nameleme hladkou hmotu, kterou smícháme se smetanou, vínem, citrónovou šťávou, solí a pepřem. Druhou půlku prsíček naklepeme, naplníme fáší, přidáme nadrobno posekaný zblanšírovaný chřest, přehneme a konce spíchneme jehlou k sobě. Obalíme slaninou a opékáme na pánvi na másle nebo na grilu asi 10 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat