28. září 2010

Steak se šalvějí

1 porterhouse steak, krystalová mořská sůl, čerstvě mletý pepř, 2 stroužky česneku, velice jemně usekané lžíce čerstvé rozmarýny, také velice jemně usekané 6 listů čerstvé šalvěje, 1/2 hrnku toho nejlepšího olivového oleje

1 porterhouse steak, asi 4 - 5 cm silný, asi 2 libry, (90 dkg) těžký.  Vtip je v tom, že maso uvnitř takového steaku zůstane do hloubky růžové a netuhé. Recept je pro 4 osoby. Rozehřejte gril, mřížku natřete olejem. Steak dobře osolte a opepřete, grilujte podle žádaného stupně syrovosti či udělanosti. Mezitím dejte zbylé prísady, tedy česnek, rozmarýn a šalvěj do hrnce. Až jsou steaky hotové dejte přísady navrch, zalijte olivovým olejem a nechte 3 - 5 minut marinovat. Potom ho rozkrájejte na plátky jak se bude servírovat, naposledy potřete olivovým olejem.

Žádné komentáře:

Okomentovat