29. září 2010

Rabo de Mestiza

2 rajče, cibule, česnek stroužek, olej, sůl, pepř mletý, papričky jalapeňo , kmín drcený, dobromysl-oregano, rajčatová šťáva, vejce, sýr čedar, smetana

V mixéru rozmixujeme rajčata, cibuli a česnek. V menší hlubší litinové pánvičce rozpálíme olej, až se z něj kouří, přidáme rozmixovanou kaši a asi 5 minut osmažíme. Přidáme rajčatovou šťávu, sůl, pepř, kmín, dobromysl, stopky a semínek zbavenou na nudličky nakrájenou papričku jalapeňo (jsou to v kyselém nálevu naložené zelené pálivé jalapeňo papričky s velice jemnou slupkou - tím se liší od maďarských feferonek), zmírníme var a do polévky rozbijeme vejce a uvaříme na ztraceno. Na dno misky dáme trochu strouhaného sýra a do polévky přidáme lžíci smetany.

Žádné komentáře:

Okomentovat