1. října 2010

Ovesné kuličky

160 g ovesných vloček, lžíce práškového cukru, 80 g másla, 100 g práškového cukru, vanilinový cukr, lžíce rumu
na obalení : práškový cukr a kakao

Ovesné vločky opražíme na části másla. Za chvíli přidáme lžíci práškového cukru a upražíme do zlatova. Cukr na vločkách zkaramelizuje a když vychladnou, jsou tvrdé a dají se dobře na masovém strojku umlet na prášek. K tomuto prášku přidáme zbytek rozpuštěného másla, cukr, vanilkový cukr a rum. Promícháme hmotu a tvoříme malé kuličky, které obalujeme v cukru s kakaem. Ze začátky je hmota díky teplému máslu měkká a ke konci, když máslo tuhne, i hmota se stává tuhou, takže kuličky pořádně mačkáme. 

Žádné komentáře:

Okomentovat