30. září 2010

Květák s bramborami v jogurtu

květák, 5 pol.lž. oleje, 2 čaj.lž. římského kmínu, 2 čaj.lž chilli, 2 čaj.lž. mletého koriandru, čaj.lž. kurkumy, 0,5 čaj.lž asafoltidy, 4 střední brambory, 4 pol.lž. vody, 1,5 čaj.lž. soli, 250 g čistého jogurtu, 3/4 čaj.lž. garam masaly, 2 rajčata, citron, rýže, hořčičné semínko

Do rozehřátého tuku přidáme kmín, drcené chilli a restujeme dokud kmín nemá zlatohnědou barvu. Přidáme další koření a na kostky nakrájené brambory. Restujeme dokud se neobjeví na bramborách hnědé skvrny. Pak vmícháme květák rozebraný na růžičky a za stálého míchání restujeme ještě asi 3 min. Potom přilijeme vodu, osolíme a dusíme asi 15 minut. Nakonec vmícháme jogurt a povaříme až omáčka zhoustne. Posypeme gaaram masalou a jemně promícháme. Zdobíme citronem a rajčetem. Jako přílohu podáváme vařenou rýži s opraženým hořčičným semínkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat