28. září 2010

Kuřecí steak s rajčatovou omáčkou a se šunkou

400 g žampiónů, 200 g parmské šunky, lžíce sekané petrželky, 4 ks kuřecí prsíčka, 5 lžic citrónové šťávy, olivový olej Bertolli Classico, sůl, pepř, balení Fix Boloňská omáčka

Kuřecí prsa lehce rozklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou, olivovým olejem a necháme v misce odležet nejlépe přes noc. Na pánvi rozpálíme olivový olej, vložíme do něj steaky a opečeme je. Přidáme parmskou šunku nakrájenou na nudličky a žampióny pokrájené na plátky a čtvrtky. Za občasného míchání všechno osmahneme na rozpálené pánvi. Nakonec přidáme Fix Boloňskou omáčku a ochutíme jemně sekanou petrželkou a citrónovou šťávou. Vše dusíme asi 5-10 minut. Podáváme s těstovinami nebo s klasickými italskými gnocchi.

Žádné komentáře:

Okomentovat