1. října 2010

Lívance ovesné

50 g ovesných vloček, 50 g celozrnné mouky, špetka soli, lžička nastrouhané pomerančové kůry, 150 ml pomerančové šťávy, 150 ml odstředěného mléka, 2 mírně našlehané vaječné bílky, olej na potření, 2 lžíce surového třtinového cukru
nápln : 225 g rozetřeného sýry cottage, 175 g hrozinek, lžička nastrouhané pomerančové kůry
ozdoba : dílky pomeranče

V míse smíchejte ovesné vločky, mouku sůl a pomerančovou kůru. Postupně přilévejte za stálého míchání pomerančovou šťávu a mléko. Přidejte vaječné bílky. Teflonovou pánev mírně potřete olejem a zahřejte na střední teplotu.Nalijte do pánve tekuté těsto jen natolik, aby zakrylo dno pánve, a nakláněním pánve těsto rovnoměrně rozlijte. Nechte lívanec smažit, dokud se neobjeví bublinky a dokud spodní strana nezhnědne. Lívanec obraťte a smažte druhou stranu. Zbytek těsta zpracujte stejným způsobem. Podle velikosti pánve bude směs stačit na 8 -10 lívanců. Smíchejte sýr, hrozinky a pomerančovou kůru na náplň. Položte asi 2 lžíce směsi doprostřed každého lívance a stočte ho do roličky. Takto upravené lívance můžete přikryté uchovat přes noc v chladničce.

Žádné komentáře:

Okomentovat