1. října 2010

Telecí se žampiony

450 g telecí řízky , konzerva sterilovaného chřestu, 3 plátky sýra - ementál (plátkovaný), 3 plátky šunky (slušné, ne picca), olej na pečení, žampiony (možno i sterilované), sladká smetana

Naklepeme řízky /každý asi po 150 g/, osolíme - žádné koření, položíme plátek sýra, na něj plátek šunky, třetinu obsahu konzervy chřestu. Přehneme na poloviny, poprášíme hladkou moukou a zprudka opečeme na oleji. Pak podlejeme vývarem a dusíme, až maso změkne. Mezitím podusíme v troše vody žampiony, až je maso hotové přidáme žampiony do šťávy, přidám smetanu, povařit. Pokud je omáčka řídká - zahustit rozkvedlanou moukou. Provaříme. Jako přílohu doporučuji rýži. 

Žádné komentáře:

Okomentovat