29. září 2010

Vajíčková tlačenka

8 natvrdo uvařených vajec, sklenička domácí nakládané zeleniny nebo Moravanka (naložená zelenina), 250 ml Maggi Jogo Majo nebo Maggi Majonéza, balení plátkové želatiny, špetka soli, 10 dkg měkkého salámu, nakládaná kapie dle chuti a barvy, sůl, čerstvě mletý pepř, lžíce vinného octa, lžíce francouzské hořčice, kelímek zakysané smetany

Ze zeleniny odlijeme lák do kastrůlku a necháme v něm nabobtnat želatinu. Všechny ingredience najemno nasekáme, přidáme na osminky nebo dvanáctiny nakrájená vajíčka a trochu osolíme a opepříme. Nabotnalou rosolovitou želatinu na mírném ohni za občasného míchání zahříváme k bodu varu. Rozpuštěnou želatinu necháme trochu vychladnout, smícháme jí se zakysanou smetanou a majonézou rozšlehanou s hořčicí a vinným octem, nalijeme do misky se zeleninou, promícháme a za stálého míchání vylijeme do formiček, krabiček od másla nebo sáčku na tlačenku. Dáme do ledničky ztuhnout (1/2-1 hod).

Žádné komentáře:

Okomentovat