21. ledna 2010

Rýnska hrachová polévka

300 g hrachu, 1 litr vody, 1 litr vyvaru z kostky, 1 mrkev, 1 petrzel, ctvrtina stredne velkeho celeru, mlety pepr, majoranka, sul, 200 g vurtu nebo parku, 2 zemle, 40 g masla
 
Prebrany a oplachnuty hrach namocime na nekolik hodin do studene vody. Potom k nemu pridame vyvar a varime. Asi 20 minut pred dovarenim pridame ocistenou, na kosticky nakrajenou zeleninu, na pulku rozkrojenou cibulu, pepr, majoranku a osolime. Zvolna varime, az hrach i zelenina zmeknou. Potom je prolisujeme cednikem nebo rozmixujeme. Nakrajenou uzeninu pridame do polevky a prohrejeme ji. Zemle nakrajime na kosticky a osmahneme na rozehratem masle. Pri podavani polevku rozdelime na talire a posypeme opecnou zemli.


Žádné komentáře:

Okomentovat