300 g hrachu, 1 litr vody, 1 litr vyvaru z kostky, 1 mrkev, 1 petrzel, ctvrtina stredne velkeho celeru, mlety pepr, majoranka, sul, 200 g vurtu nebo parku, 2 zemle, 40 g masla
Prebrany a oplachnuty hrach namocime na nekolik hodin do studene vody. Potom k nemu pridame vyvar a varime. Asi 20 minut pred dovarenim pridame ocistenou, na kosticky nakrajenou zeleninu, na pulku rozkrojenou cibulu, pepr, majoranku a osolime. Zvolna varime, az hrach i zelenina zmeknou. Potom je prolisujeme cednikem nebo rozmixujeme. Nakrajenou uzeninu pridame do polevky a prohrejeme ji. Zemle nakrajime na kosticky a osmahneme na rozehratem masle. Pri podavani polevku rozdelime na talire a posypeme opecnou zemli.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
21. ledna 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat