19. ledna 2010

Falešná manželka

4 roštěnky (dobře naklepeme na vlhkém prkénku a necháme dýchat), olej. Na marinádu: 1 - 2 nadrobno nakrájené střední cibule, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1,5 lžičky mletého pepře, 3 špetky soli, 6 utřených stroužků česneku,2 lžíce sójové omáčky
 

Do misky klademe střídavě vrstvičku této dobře promíchané směsi s plátky masa až do vyčerpání všeho, končíme marinádou.Vše zalijeme olejem tak, aby se dostal i mezi plátky masa a necháme alespoň 24 hodin uležet. Rozehřejeme olej, zhruba očištěné plátky do něj vložíme a opékáme asi 4 minuty na každé straně, pak maso vyjmeme. Zbylou marinádu, ve které byly plátky naloženy, procedíme a vlijeme do oleje. Necháme pouze přejít varem a hned jí přeléváme maso na talíři.

Žádné komentáře:

Okomentovat