200 g hrachu, 40 g masla, 40 g hladke mouky, sul, 5-6 strouzku cesneku, 1/8 litru mleka nebo sladke smetany, petrzelka
Predem namoceny hrach uvarime domekka. Z tuku a mouky pripravime svetlou jisku, zredime ji vyvarem z hrachu, rozslehame, pridame rozmixovany nebo prolisovany hrach a dobre povarime. Hotovou polevku okorenime cesnekem prolisovanym v lisu na cesnek, osolime a pridame nasekanou petrzelku. Zalijeme mlekem nebo smetanou a doplnime osmazenym rohlikem nebo houskou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
21. ledna 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat