200 g hrachu, cibule, 6 strouzku cesneku, pepr, majoranka, sul, 40 g masla, 40 g hladke mouky, petrzelka, polevkove koreni
Predem namoceny hrach dolijeme vodou a polamu varime do zmeknuti. Na tuku osmahneme cibuli, zaprasime moukou, osmahneme, zalijeme vyvar z hrachu, rozslehame, pridame rozmixovany nebo prolisovany hrach a dobre povarime. Pred koncem vareni polevku okorenime prolisovanym cesnekem, mletym peprem a majorankou. Posypeme petrzelkou a dochutime polevkovym korenim Maggi. Jako vlozku do polevky podavame rohlik nebo housku nakrajenou na kosticky a osmazenou na oleji nebo na masle, muzeme v polevce kratce povarit take nakrajeny dietni parek.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
21. ledna 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat