19. ledna 2010

Citrónové kuře s mátou

450 g kuřecích prsíček nakrájených na kousky,šťáva z jednoho citrónu,čerstvě mletý černý pepř,1 lžíce rostlinného oleje,1 karotka nakrájená nebo nastrouhaná na tenké hranolky (jako zápalky),1 červená paprika, nakrájená na tenké proužky,2 zelené cibulky nakrájené na delší proužky,3 polévkové lžíce nasekané čerstvé máty,sůl, máta na ozdobu

Smíchejte v misce kuře, citrónovou šťávu a ochuťte černým pepřem. Dejte na stranu. Předehřejte olej ve woku nebo hlubší pánvi. Do horkého oleje přidejte červenou papriku a karotku a minutu smažte. Míchejte a přidejte kuře. Smažte dalších 3 - 5 minut nebo tak dlouho, až je kuře hotové. Přidejte zelenou cibulku a mátu. Zamíchejte a sundejte z plotny. Podávejte se zeleným salátem nebo rýží, ozdobené snítkou máty.

Žádné komentáře:

Okomentovat