19. ledna 2010

Marocké jehněčí ražniči s osvěžujícím salátem

750 g netučného vykostěného jehněčího,pokrájeného na kostky,1 červená cibule nakrájená najemno,4 - 5 prolisovaných stroužků česneku,2 lžičky mletého kmínu,2 lžičky sušené bylinkové provensálské směsi,1/2 čajové lžičky kurkumy,šťáva ze 2 citrónů,1 lžíce papriky,3 lžíce nakrájené čerstvé koriandrové nati (cilantro),1 lžíce olivového oleje,sůl a čerstvě mletý černý pepř,čerstvé bobkové listy (lze i sušené),čerstvá paprika a čtvrtky citrónů na zdobení
Na salát : 2 velké pomeranče, oloupané a pokrájené na kousky,1 malý růžový grapefruit, oloupaný, vypeckovaný a pokrájenýna kousky,1 červená cibule, nakrájená na jemné plátky,1 hrst pokrájené řeřichy,3 lžíce jablečného octa,sůl a čerstvě mletý černý pepř


Maso vložte do mísy společně s cibulí, česnekem, bylinkami,kmínem, kurkumou, citrónovou šťávou, paprikou, 1 lžící cilantra, olivovým olejem, solí a pepřem.Dobře promíchejte, přikryjte a marinujte 3 hodiny při pokojové teplotě nebo ještě lépe přes noc v lednici.Poté je napichujte na grilovací jehly, mezi kousky masa vkládejte vždy tři bobkové listy. Grilujte na každé straně 5 - 6 minut nebo až jsou kousky propečené,ale nesmějí být přesušené.Zatímco se maso griluje, smíchejte všechny ingredience na salát. Hotové ražniči podávejte na prkénku posypanézbylou nakrájenou koriandrovou natí, ozdobené paprikou a kousky citrónu a se salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat