200 g hrachu, sul, 40 g slaniny, 30 g sadla, cibule, 30 g hladke mouky, lzicka sladke papriky, mlety pepr
Predem namoceny hrach uvarime domekka a rozmixujeme. Slaninu nakrajime na kosticky, castecne ji rozpustime v sadle, vidlickou skvarecky odebereme na talirek, pridame nadrobno nakrajenou cibuli a osmahneme, zaprasime moukou, osmahneme, okorenime paprikou a ihned zalijeme trochou vychladle polevky nebo trochou studene vody, rozslehame, pridame rozmixovany hrach a dobre povarime. Nakonec polevku osolime, pridame pepr a vratime prohrat skvarecku ze slaniny. Podavame s bilym pecivem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
21. ledna 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat