19. ledna 2010

Medové kotlety

4 libové vepřové kotlety, sůl, olej, 1 stroužek česneku, špetka tymiánu, 1 lžíce medu, 2 lžíce rajčatového kečupu, špetička mletého zázvoru, 1 lžíce octa, 2 lžíce sójové omáčky, 1 vejce, mletý pepř, 1 bobkový list.

Vepřové kotlety nakrojíme po obvodu a u kostí, naklepeme, osolíme a lehce opečeme po obou stranách na oleji. Mezitím promícháme rozetřený česnek, tymián, med, kečup, zázvor, ocet, sójovou omáčku, vejce a pepř, polovinou této směsi potřeme kotlety, podlijeme je trochou vody, přidáme bobkový list a dusíme nebo pečeme do poloměkka. Pak kotlety obrátíme,potřeme zbylou směsí a dusíme (pečeme), až kotlety změknou.

Žádné komentáře:

Okomentovat