19. ledna 2010

Minutkový kuřecí guláš

400 - 500 g kuřecího masa bez kostí a bez kůže, 1,5 lžíce oleje, 1 střední cibule, 1 lžička mleté sladké papriky, špetička pálivé papriky, špetička mletého pepře, 0,5 lžičky soli, 2 lžíce kečupu, 80 g sýra (eidamu), malá plechovka sterilovaného hrášku (nemusí být celá), 0,5 dl vody.

Drobně nakrájenou cibuli restujeme na tuku asi 5 - 8 minut, přidáme kuřecí maso pokrájené přes vlákno na menší hranolky(nudličky), zaprášíme sladkou a pálivou paprikou a za stálého míchání opékáme 5 minut. Poté směs osolíme, opepříme,zalijeme kečupem, přilijeme 0,5 dl vřelé vody, přidáme okapaný hrášek a dusíme dalších 5 - 8 minut, stále mícháme, podle potřeby mírně podléváme horkou vodou. Hotový pokrm (s minimem šťávy) přeložíme na nahřáté talíře a posypeme strouhaným sýrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat