19. ledna 2010

Cibulkový nákyp se žampiony

750 g jarních cibulek,500 g brambor,500 g čerstvých žampionů,300 g eidamu,40 g přepuštěného másla nebo oleje,sůl, petrželka,60 g čerstvého másla,čerstvě mletý pepř

Cibulky očistěte, omyjte, sytě zelenou horní nať odkrojte a použijte na salát nebo ozdobu jiných pokrmů. Cibulky včetně světlé natě šikmo nakrájejte na cca. 1 cm dlouhé dílky. Brambory oškrabte, omyjte a nakrájejte na kolečka, vložte je do vody, aby nezčernala.Žampióny očistěte, omyjte, nakrájejte na čtvrtky, nechte okapat a oschnout. Sýr nahrubo nastrouhejte.Rozehřejete máslo a poduste na něm houby,dokud se všechna tekutina neodpaří, pak osolte.Petrželku omyjte, nechte okapat a nahrubo nakrájejte.Hlubší zapékací mísu vymažte máslem, naskládejte do ní polovinu brambor, na ně polovinu cibulek,potom polovinu žampionů, petrželky a sýra. Osolte,opepřete a postup opakujte, až je mísa zaplněna.Povrch poklaďte vločkami čerstvého másla a nákyp vložte do předehřáté trouby. Při mírné teplotě pečte 45-50 minut dozlatova. Podávejte s čerstvým listovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat