21. ledna 2010

Ruská hrachová polévka rozbaš

400 g veproveho masa, 5 celych pepru, 5 strouzku cesneku, sul, 250 g hrachu, 250 g brambor, 40 g masla, 1 cibule, 1 jablko, 2 lzice rajcatoveho protlaku, majoranka, petrzelka
 
Oplachnute maso nakrajime mensi kousky a zalijeme v hrnci tak, aby bylo potopene. Pridame k nemu sul, pepr, cely cesnek a pomalu dusime temer domekka. Behem varu sbirame penu, ktera se na povrchu tvori. K mekkemu masu pridame hrach a varime dale. Na masle zpenime nadrobno nakrajenou cibulku a podusime na ni na kosticky nakrajene ocistene brambory. Kdyz jsou brambory polomekke, pridame je i s tukem do polevky. Soucasne pridame nastrouhane jablko a rajsky protlek a polevku dovarime. Polevku nakonec podle chuti osolime a okorenime peprem, majorankou a petrzelkou.


Žádné komentáře:

Okomentovat