19. ledna 2010

Jemná telecí roláda s bramborovou kaší

1 plát z telecí kýty cca. 500 g,sůl, pepř,sladká mletá paprika,2 lžíce kremžské hořčice,2 - 3 jarní cibulky s natí,1 červená kapie,olej na pečení,500 g brambor,kmín,200 ml mléka,1 lžíce másla,400 g salátové okurky,2 rajčata,zelená petrželka,citrónová šťáva nebo jablečný ocet,cukr,panenský olivový olej

Maso omyjte, osušte, je-li příliš silné, rozkrojte je na slabší plát, lehce pěstí naklepte, opepřete, osolte, poprašte sladkou paprikou a potřete hořčicí. Lahůdkovou cibulku omyjte, nakrájejte na kolečka,rozložte na plátek masa, přidejte na kostičky nakrájenou kapii, zaviňte a převažte kuchyňskou nití. Na rozehřátém oleji opečte závitek ze všech stran, podlijte horkou vodou nebo vývarem, přiklopte a duste doměkka. Brambory oškrabte, uvařte ve slané vodě,zceďte, rozmačkejte, přidejte máslo a horké mléko a ušlehejte bramborovou kaši. Okurky a rajčata pokrájejte na kousky, smíchejte v míse, osolte, opepřete,ochuťte citrónem či octem, případně i cukrem,zakápněte olivovým olejem, ozdobte petrželkou.Hotovou roládu zbavte nitě, nakrájejte na plátky a podávejte s bramborovou kaší a míchaným salátem.



Žádné komentáře:

Okomentovat