600 g jehněčí kýty,3 větší červené cibule,3 středně velká pevná rajčata,3 polévkové lžíce olivového oleje,čerstvě mletý černý pepř, sůl,
Na salát: 3 lžíce olivového oleje,šťáva z jednoho velkého citrónu,1 lžíce čerstvého nebo 1 lžička sušeného oregana,125 g červených nebo černých řeckých oliv (v soli, bez nálevu),200 g sýru Feta, případně balkánského sýru,3 polévkové lžíce čerstvé máty pokrájené nahrubo
Maso napříč vlákny nakrájejte na cca. 2 cm silné plátky a ty pak rozkrájejte,abyste získali celkem 12 dílků. Cibule a rajčata rozčtvrťte.Napíchněte na každý špíz střídavě 3 kousky masa, 3 klínky cibule a 3 čtvrtky rajčete, potřete olejem, osolte, opepřete a uložte stranou.Připravte zálivku na salát: Smíchejte ve velké misce olej a citrónovou šťávu. Oregano usekejte nebo sušené rozemněte, olivy vypeckujte, nahrubo nasekejte, obojí přimíchejte do mísy a uložte do lednice. Špízy grilujte 8 až 10 minut (krvavé), 13 až 15 minut (středně propečené) anebo 18 až 20 minut (dobře propečené), během grilování je jednou obraťte. Sýr nahrubo nastrouhejte, těsně před podáváním jej lehce vmíchejte do zálivky. Hotové špízy přelijte na talířích sýrovým salátem, posypte pokrájenou mátou a podávejte samotné nebo s bílým chlebem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
19. ledna 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat