21. ledna 2010

Hrachové smaženky

400 g zeleneho hrachu, sul, 1 houska, pepr, majorana, 4-5 strouzku cesneku, 1 cibule, 3 vejce, kousek slaniny, strouhanka, 3 lzice mleka, hladka mouka na obaleni, olej na smazeni
 
Hrach si den predem namocime, aby nabobtnal. Potom jej uvarime domekka a dukladne prolisujeme nebo rozmixujeme. Housku namocime do mleka, vymackame a pridame k hrachu spolu se soli, peprem a majorankou. Cesnek oloupeme a rozmackame v lise na cesnek a pridame ke smesi. Cibuli oloupeme a nakrajime na kosticky. Slaninu nakrajime na kosticky, rozskvarime na panvi a osmahneme spolu s nakrajenou cibuli. Vse nakonec prisypeme do hrachove smesi. Vejce rozklepneme do talire a rozslehame. Pripravime si taky mouku a strouhanku na obaleni. Z hrachove hmoty rukou tvorime mensi karbanatky, ktere obalujeme v mouce, vejcich a strouhance. Na panvi rozehrejeme olej a smazime je v hodne rozpalenem oleji dozlatova. Podavame s bramborovou kasi a se zeleninovym salatem nebo s dusenou zeleninou.


Žádné komentáře:

Okomentovat