10 velkých cibulí,80 - 100 g másla,mletá paprika,sůl,2 lžíce polohrubé mouky,200 ml sladké smetany
Cibuli oloupejte, nakrájejte na kolečka. V hluboké pánvi rozehřejte máslo, vložte cibuli, osmahněte dosklovata,přidejte podle chuti 1 – 2 lžíce mleté papriky, krátce promíchejte,podlijte trochou horké vody, osolte a duste do poloměkka. Ve smetaně důkladně rozkvedlejte mouku,za stálého míchání ji vlijete do podušené cibule a zvolna několik minut doduste doměkka, avšak cibuli nerozvařte.Podávejte s vařenými brambory nebo pečivem, případně s teplou uzeninou či uzeným masem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
19. ledna 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat