28. září 2010

Grilované vepřové steaky

4 steaky z vepřové krkovice po 200 g, tvrdý sýr (plátky), 4 snítky naťové petržele
marináda : 2 stroužky česneku, 200 ml olivového oleje, lžíce drceného barevného pepře, sůl, 0,5 lžíce nastrouhané kůry z citronu

Stroužky česneku oloupeme a nasekáme. Rozpálíme olej a orestujeme česnek. Přisypeme pepř a sůl a promícháme. Nakonec vmícháme nastrouhanou citrónovou kůru.Marinádu necháme vychladnout a přelijeme jí steaky a necháme aspoň v chladu 2 hodinky. Steaky pak grilujeme na grilu nebo v troubě z obou stran asi 10 minut. Plátky sýra těsně před koncem grilování položíme na steaky a necháme ho rozpustit. Steaky ozdobíme petrželkou. Podáváme s chlebem nebo zeleninovým salátom.

Žádné komentáře:

Okomentovat