28. září 2010

Cagiho smotanový steak

500 g kuřecích prsou, 2 lžíce oleje, lžíce másla, slepičí bujón, 250 g rýže, oloupaná cibule, 1/2 g šafránu (nebo kurkuma), ¨250 g brokolice, mrkev, jíška, 200 ml smetany, 200 ml mléka, 150 g Nivy, petrželka, sůl, pepř, podravka

Cibuli nakrájíme najemno, na tuku necháme zesklovatět, přidáme opranou rýži a krátce orestujeme. Do rýže přidáme šafrán, na plátky nakrájenou mrkev, osolíme a okořeníme podravkou a podlijeme vodou. Za stálého míchání rýži vaříme až se odpaří větší část vody, přikryjeme poklicí a vložíme do rozehřáté trouby. Troubu vypneme a necháme dodusit 20 minut. Do hotové rýže vmícháme spařenou překrájenou brokolici. Kuřecí prsa okořeníme, z obou stran prudce orestujeme, přidáme máslo a velmi pozvolna dodusíme. Mléko se smetanou přivedeme do varu, ochutíme výpekem z pánvičky, slepičím bujónem a přivedeme do varu. Omáčku zahustíme jíškou, přidáme na kostky nakrájený sýr Niva. Krátce prohřejeme tak, aby se sýr nerozpustil úplně. Omáčku doplníme sekanou petrželkou nebo kerblík.

Žádné komentáře:

Okomentovat