23. srpna 2010

Čína na divoko s těstovinami

4 kuřecí prsíčka, cibule, česnek dle chuti, sůl, pepř, rostlinný olej, kostka Maggi česnek-petržel, šlehačka, pórek, žampiony nebo jiné houby (možno i sušené)

Kuřecí prsíčka omyjeme a rozkrájíme na nudličky. Na pánvi necháme na oleji zpěnit nadrobno nasekanou cibuli a 3-4 stroužky česneku. Až cibule zesklovatí, přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme a z obou stran lehce orestujeme. Přidáme 3 žampiony nakrájené na tenké plátky nebo hrst sušených hub, 1 Maggi kostku česnek-petržel a pod poklicí necháme dusit asi 5 min. Dle potřeby můžeme lehce podlít vodou a nechat ještě tak 2-3 min. podusit. Až se vydusí přebytečná voda, přidáme na kolečka nakrájený pórek a necháme vše za míchání orestovat. Pak směs zalijeme šlehačkou, necháme provařit a stáhneme z ohně.Jako přílohu podáváme těstoviny uvařené dle návodu.

Žádné komentáře:

Okomentovat