26. srpna 2010

Bavorský závitek trochu jinak

4 plátky zadního hovězího /asi 600 g /, 100 g vařených brambor, 100 g měkkého salámu, 50 g ster.zelí, 150 g cibule, 2 vejce, pepř, sůl, nové koření, 80 g oleje

Na 1/3 tuku osmažíme část cibule,přidáme nakrájenou zeleninu,salám a vařené brambory. Vše spojíme vejci,osolíme a promícháme. Touto směsí plníme plátky hovězího masa, zabalíme je a upevníme páratkem. Zbylou cibuli osmažíme dorůžova, přidáme závitky, koření, podlijeme vodou a dusíme doměkka.Hotové závitky vyjmeme,šťávu vydusíme do tuku,zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a dobře povaříme. Šťávu přecedíme na závitky a krátce povaříme. Podáváme s ryží a zeleninovými saláty. 

Žádné komentáře:

Okomentovat