23. srpna 2010

Fazolky s rajčaty

2 lžíce olivového nebo slunečnicového oleje, větší cibule, 200 g šunky nebo šunkového salámu, 800 g zelených fazolek, 400 g rajčat, celý pepř, sůl, bazalka

Na dvou lžících olivového nebo slunečnicového oleje lehce osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou šunku nebo šunkový salám a taktéž osmahneme, pak přidáme na asi 4 cm dlouhé kousky nakrájené zelené fazolky a zhruba 10 minut restujeme a opatrně mícháme (můžeme jenom protřepávat), tak aby kousky fazolků zůstaly vcelku, pak přidáme na kostky nakrájená rajčata a chvíli mícháme až rajčata změknou, podle chuti osolíme a přidáme nahrubo drcený černý pepř, můžeme přidat i kousek bazalky. Podáváme s černým nebo bílým chlebem, taktéž sklenka dobře vychlazeného lehkého bílého vína neuškodí.

Žádné komentáře:

Okomentovat