27. srpna 2010

Hovězí maso s okurkou a zeleninou

600 g hovězí zadní, 2 menší cibule, 2 stroužky česneku, 200 g mražené zeleninové směsi s kukuřici, 250 g sladkokyselé okurky, 1 obyčejný párek, sůl, pepř, kmín, kari, hovězí bujón, sójová a worchestrová omáčka, podravka, mouka hladká

Maso nakrájíme na nudličky. Cibuli  a česnek nakrájíme na drobno a zpěníme na sádle s máslem,  přisypeme Kari koření. Přidáme maso,  mírně osolíme, opepříme, trochu kmínu, dle chuti worchestrovou a sojovou omáčku a necháme podusit ve vlastní šťávě. Poté přidáme hovězí bujón a zalijeme vroucí vodou. Dusíme pod pokličkou do poloměkka. Poté přidáme zeleninu a na malé kostičky párek. Po 10 minutách vložíme nakrájenou okurku. Když je maso měkké, rozmícháme mouku s vodou a povaříme. Dochutíme Podravkou dle chuti. Podáváme s rýži. bramborem nebo knedlíkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat