26. srpna 2010

Devil steak

400-500 g pravé svíčkové, 1 ks červené nebo zelené papriky, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce kečupu, lžíce plnotučné hořčice, olej, lžíce másla, sůl, pepř, chilli, 3 lžíce smetany

Odblaněnou svíčkovou(střed šálu) rozpůlíme přes vlákno a lehce naklepeme či rozmáčkneme do tvaru beefsteaku vysokého 2-4cm. Osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Rozpálíme malé množství oleje na pánvi a zprudka oba steaky opékáme po obou stranách(asi 3-6 min),výjmeme stranou. Pak do výpeku přidáme máslo a 1/2 lžíce hladké mouky, lehce orestujeme a přidáme hořčici a kečup. Až nám orestovaná směs začne vonět, zalejeme 2dcl vody, osolíme a přidáme špetku čilli a nakrájenou čerstvou papriku na nudličky. Provaříme , přidáme steaky a smetanu, lehce 1 min provaříme z obou stran a servírujeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat