25. srpna 2010

Kuřecí prsa s chřestem

700 g kuřecích prsíček, vegeta, vejce, 2 lžíce škrobu, sůl, 300 g špargle, 1 dl vývaru z masoxu, sklenka dezertního vína, olej, máslo, petrželka, rajče nebo ředkvička

Prsíčka nakrájíme na jemné plátky, promícháme se solí, vejcem, polovinou škrobu a špetkou vegety. Takto připravené maso v oleji opečeme, tuk zčásti slijeme,přidáme víno, trochu vývaru, ochutíme vegetou a zahustíme škrobem máčeným ve vývaru. Podusíme a podáváme s chřestem překrojeným v půli a ohřátým v másle. Zdobíme snítkou petrželky a kolečkem rajčete nebo ředkvičky. Příloha : vařené brambory sypané jemně nakrájeným porkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat