25. srpna 2010

Kuře po čínsky s bambusovými výhonky

0,5 kg kuřecí prsa, vejce, škrobová moučka, sójová omáčka, worcestrová omáčka, olivový olej, bambusové výhonky, solamyl, naložené žampióny, pórek, česnek červená a zelená paprika, chilli paprička, sůl, pepř, zázvor koření na čínu, vlašské ořechy, med

Kuřecí prsíčka si nakrájíme na nudličky,vložíme do misky,přidáme 1 vejce,lžíci solamylu, 1dcl olivového oleje,2 lžíce sójové omáčky,pár kapek worcestrové omáčky na plátky nakrájené 3 stroužky česneku, nakrájenou chili papričku, zázvor, trochu osolíme a opepříme nakonec přidáme vrchovatou lžíci solamylu. Vše řádně rozmícháme a necháme nejlépe do druhého dne uležet v chladničce. Druhý den tuto směs z prudka orestujeme se lžící medu a nasekanými ořechy nejlépe ve woku cca 5min.  Maso poté vyjmeme a do výpeku vložíme na nudličky nakrájenou papriku,pórek,bambusové výhonky, žampióny. Po orestování vložíme zpět maso,promícháme.Před podáváním přidáme špetku glutasolu. Podáváme buď s rýží nebo hranolkami

Žádné komentáře:

Okomentovat