23. srpna 2010

Americký fazolový kastrol

4 tlusté plátky slaniny, nakrájené na 2 cm proužky napříč, 120 ml posekané cibule, 120 ml kečupu, 2 lžíce bílého octa, 2 lžíce vody, lžíce pikantné hořčice, lžička Worcestershire omáčky, 1/8 lžičky soli a stejně černého pepře, 450 ml konzervovaných hnědých fazolí (nebo předem namočených a uvařených), 5 lžic krystalového cukru

V kastrolku usmažit slaninu po 4 min, přidat k ní cibuli a obojí smažit, až je cibule měkká a slanina křupavá. V míse smíchat ostatní ingredience, až na cukr a přidat do kastrolku, přikrýt a dusit po 20 min., až se chutě prolnou. Nakonec přidat cukr a podávat horké s tmavým chlebem, k těstovinám, anebo ke grilovaným masů.

Žádné komentáře:

Okomentovat