fazole bílé nebo barevné, cibule, cesnek, sul, pepr, paprika, dalsi koreni nebo korenici smesi dle chuti, hladká mouka, olej, hovezí maso nebo jakékoliv drubezi,veprove nebo uzenina
Namocíme fazole vecer pres noc, uvaríme do mekka (lze i v tlakovém hrnci), na oleji osmazíme cibuli, na cibulový základ dáme krátce oprazit cesnek a velmi krátce papriku, pridáme maso nakrájené na kousky. Opeceme ze vsech stran, podlejeme vodou a dusíme (u hovezího masa vrele doporucuji dusit v tlakovém hrnci). Po zmeknutí maso vyjmeme a zapracujeme do fazolí a dál prohríváme. Na vydusený tuk s cibulovým základem pridáme hladkou mouku, dukladne zamícháme aby nebyly hrudky, oprazíme. Prilejeme vodu nebo vývar a udeláme svetlou jísku, tu zapracujeme do fazolí. Pridáme korení dle libosti - lze pepr, saturejku, kari, pálivou papriku nebo ruzné smesi koreni. Necháme asi 20 minut opatrne provarit - pozor pripaluje se, aby se ztratila mouková príchut Podáváme s chlebem.
Žádné komentáře:
Okomentovat