25. srpna 2010

Kuře se žampiony na způsob číny

400 g kuřecího masa, 3 lžíce tuku, vejce, lžička škrobu, cibule,100 g žampiónů, 2 lžíce vývaru, špetka soli

záliv : 3 lžíce červeného dezertního vína, bílý pepř, špetka Glutasolu, sůl, lžička máčeného škrobu, lžíce hovězího vývaru

Vykostěné kuřecí maso nakrájíme na drobné kostičky,promícháme s vejcem,škrobem a solí a necháme asi půl hodiny v chladu odležet. Zatím oloupeme žampióny,očistíme cibuli a nakrájíme je také na drobné kostičky. Maso vložíme do rozpáleného tuku a rychle osmahneme. Asi po 2 min. přidáme žampióny, cibuli a po promíchání na prudkém ohni podlijeme mírně vyvarem a po krátké chvíli dochutíme připraveným zálivem.

Žádné komentáře:

Okomentovat