26. srpna 2010

Drak

vepřový bůček, točený drůbeží salám, pepř, nové koření, bobkový list, sladká paprika, curry, chilli paprička, cibule, česnek, kečup, sojová omáčka, špetka cukru

Bůček rozdělíme na tuk a maso. Obojí pokrájíme na kostičky. Tuk vyškvaříme a v sádle osmažíme cibuli do zlatova. Přidáme pokrájené maso a získané škvarečky, necháme zatáhnout, přidáme mletý pepř, mleté (nebo v hmoždýři utlučené) nové koření, papriku a curry, sůl, lžíci kečupu, špetku cukru, osmahneme, podlijeme troškou horké vody, přidáme lžíci kečupu a podle chuti sojovou omáčku. Dusíme do změknutí (pro urychlení je možno použít tlakový hrnec). Nakonec zahustíme trochou jíšky do konzistence řidší kaše a dochutíme chilli papričkou. Podáváme v misce nebo hlubokém talíři nalité na kolínka nebo jiné těstoviny.

Žádné komentáře:

Okomentovat